Diş Anestezi Etkisi Nasıl Geçer?
Pek çok kişi diş ağrısı nedeni ile çeşitli diş operasyonları geçirmektedir. Bunlar diş çekimi, dolgu işlemleri, kanal tedavisi gibi işlemlerdir. Söz konusu işlemlerin her birinde diş anestezi uygulaması yapılmaktadır. Dişlerde oluşturulan bu uyuşukluk ise diş için özel geliştirilmiş anestezik maddenin etkisinden dolayı meydana gelmektedir.
Dişler için gerçekleştirilen anestezik uygulamalar ameliyatlarda kullanılan anestezilerden farklıdır. Diş tedavileri esnasında birden fazla ampul anestezi ile diş işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Bu nedenle iki ya da daha fazla anestezi ampulü ile dişlerde uyuşukluk oluşturulabilmektedir. Anestezi yapıldıktan ve anestezi etkisini göstermeye başladıktan sonra damakta, dilde ve dudaklarda uyuşma hissi meydana gelmektedir. Bu uyuşukluğun oluşmaması durumunda mutlaka doktora bildirilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda muayene sırasında görülmeyen apseler dişin uyuşmasına engel olabilmektedir.
Dişlerde ki uyuşukluk diş tedavisinin bitmesinin ardından 3-4 saat sonra bitecektir. Hastanın herhangi bir şekilde ağrı hissetmemesi için diş eti uygulamasından önce gerçekleştirilen ampul anestezi maddesinin etkisi sadece damaklara değildir. Bu kapsamda dil, damak, dudak ve ağız içinde uyuşukluklar meydana gelecektir. Söz konusu uyuşuklukların her biri kendiliğinden geçecektir. Bu doğrultuda diş tedavisinden sonra anestezinin etkisinin geçebilmesi için herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. Aksine diş etindeki uyuşukluğun daha hızlı geçmesi için herhangi bir şekilde müdahale de bulunmamalısınız.
Dişte Anestezinin Etkisi Kaç Saatte Geçer?
Diş tedavilerinin anestezi olmadan yapılması durumunda yoğun bir şekilde acı hissi meydana gelir. Bu nedenle diş tedavilerinde anestezi işlemi yapılmaktadır. Diş etine anestezi uygulanması sonucunda operasyondan 3-4 saat sonra anestezinin etkisi kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Parestezi adı verilen bu uyuşma hissi bazı durumlarda çok uzun sürmektedir. Bu durumda konu ile ilgili doktorunuz ile istişare etmeniz gerekmektedir. Doktorunuz vitamin ve biostimülasyon yaklaşımlarını kullanabilirler. Bunun yanı sıra alternatif olarak diş röntgeni çektirerek de probleme çare aranabilmektedir.
Diş Tedavilerinde Anestezi Neden Yapılır?
Diş tedavilerinde yoğun bir şekilde anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Hastaların ağrı ve acı hissetmemesi için yapılan anestezi uygulaması ile diş tedavisinin son derece kolay bir şekilde sonlandırılabilmesi mümkündür. Anestezi uygulaması yapılmaması durumunda hastalar yoğun bir şekilde acı ve ağrı hissedeceklerdir. Bu durumda da pek çok kişinin dişçinin kapısından dahi geçmeyeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz.